Migræne

Migræne

Der findes to former for migræne. Den ene er migræne med aura og den anden er migræne uden aura. Herunder forklarer vi, hvad forskellen er på de to former for migræne. Migræne opleves ofte mere smertefuldt og vedvarende end spændingshovedpine. Det er derfor vigtigt at søge læge, hvis man oplever den mindste tvivl, hvorvidt man lider af migræne eller ej.

 

Med aura

Hvis det er tilfældet, at du oplever migræne med aura, så betyder det at du inden for ca. 30-60 minutter inden den dulmende hovedpine begynder, vil ud oftest opleve synsforstyrrelser. Efter 30-60 minutter, vil disse forstyrrelser fosvinde helt og hovedpinde vil begynde. Det kan ske, at du oplever lammelse og talebesvær. Dette er dog yderst sjældent og det mest nromale er udelukkende synsforstyrrelser.

 

Hvordan undgår man migræne?

Migræne kan ikke undgås, men smerterne og anfaldende kan reduceres ved nedskæringer på b.la. alkohol og rygning. Dertil bør man finde en balance i sit søvn niveau og specifikke fødevarer.

Når lægen skal vurdere, hvorvidt du lider eller migræne eller ej, er det følgende faktorer de vurderer ud fra.

 

  • Migrænen følges oftest som langtidsvarende op til 3 døgn.
  • Smerten er ikke stigende, men er moderat gennem hele anfaldet.
  • Der kan forekomme kvalme eller opkastninger.
  •  De fleste oplever ekstra følsomhed overfor lys og lyd.

About the Author

Frederiksberg Kiropraktor
Kiropraktor på Frederiksberg - KiroUltra.dk Kiropraktor & Sportsklinik

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/kiroultra.dk/public_html/frederiksberg-kiropraktor.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405